Kunst-Skolen logo
Michael Lønfeldt

Om Kunst Skolen

Hvem står bag Kunst Skolen? Det gør jeg, Michael Lønfeldt.

Jeg er kunstner der skaber abstrakt kunst, primært malerier, og digital kunst samt produktdesigns. Jeg har mit eget kombineret atelier og galleri, og jeg sælger 99% af min kunst online på forskellige hjemmesider. Jeg startede i 2005 og har levet af min kunst siden 2014.

Jeg har lavet den her hjemmeside, hvor nybegyndere og øvede finder råd og vejledning til, hvordan de kommer i gang med deres kunst. Eller videre hvis de allerede er i gang, men savner inspiration eller oplever en kunstnerblokade, der er svær at komme ud af.

Hvad laver jeg selv af kunst: Abstrakte malerier

Kunstnerisk udtryk er en dybt personlig rejse, og min egen skabende proces er intet undtagelse. Når jeg træder ind i mit atelier, er det som at træde ind i en verden, hvor følelser, tanker og farver smelter sammen til en symfoni af kreativitet. Mine primære kreationer består af abstrakte malerier, og de er en direkte forlængelse af min sjæl – malet i en ekspressionistisk stil, der formidler intensiteten i mine følelser.

For mig er kunsten at male abstrakt ikke bare en flugt fra virkeligheden, men en mulighed for at dykke dybere ind i den, at udforske de lag af virkeligheden, der ofte forbliver usete. Med hver penselstrøg skaber jeg en fortælling, som ikke nødvendigvis har en begyndelse, midte eller ende, men snarere fungerer som en følelsesmæssig udforskning af et bestemt øjeblik.

Ekspressionismen som kunstretning har altid fascineret mig, fordi den giver kunstneren en licens til at bryde med konventionerne og udforske det ukonventionelle. Denne stil giver mig mulighed for at udtrykke mig frit, hvor hvert maleri bliver en projektion af mit indre landskab. Men i mine malerier går jeg skridtet videre ved at integrere en rig palet af farver, der ofte er i kontrast til hinanden. De stærke farvesammensætninger fungerer som en visuel repræsentation af de konstante følelsesmæssige svingninger, jeg oplever som menneske.

Der er noget vidunderligt frigørende ved at arbejde med farver på denne måde. Hvor nogle måske ser kaos, ser jeg harmoni. Hvor nogle ser kontrast, ser jeg samhørighed. Og det er netop denne balance mellem kaos og harmoni, kontrast og samhørighed, der definerer mit kunstneriske udtryk.

For mig er hvert maleri en rejse. Fra det øjeblik jeg dypper penslen i malingen, til det øjeblik jeg træder tilbage for at betragte det færdige værk, er jeg på en udforskning af mig selv. Jeg lærer af mine malerier, ligesom jeg håber, at de, der betragter dem, også vil finde noget i dem, der taler til dem på et dybere niveau.

I sidste ende er det målet med min kunst: ikke blot at skabe et smukt billede, men at skabe en følelsesmæssig forbindelse. En forbindelse, der transcenderer ord og taler direkte til hjertet. For det er her, i hjertets stille sprog, at den sande magi ved kunst findes.

Hvad laver jeg selv af kunst: Designs ud fra mine malerier

I kunstens verden kan en idé eller et penselstrøg på et lærred transformere sig til utallige former. Min kunstneriske rejse begyndte med en simpel fascination af farver, former og den følelse af frihed, der kommer med at male. Med tiden har denne passion vokset sig til noget større og mere komplet. Ud over de traditionelle malerier jeg skaber, har jeg fundet en ny retning for min kreativitet: at omdanne mine kunstværker til designs til lærredstryk og plakater.

Hver gang jeg maler, skaber jeg med intentionen om at udtrykke en følelse, et øjeblik eller en tanke. Men som med enhver kunstform er det ikke altid, at betragteren ser eller føler det samme som mig. Og det er her, magien ved at omdanne mine malerier til lærredstryk og plakater kommer ind i billedet. Disse former giver mig mulighed for at nå ud til et bredere publikum og skabe en mere tilgængelig kunstform, som folk kan tage med hjem og hænge op i deres egne rum.

Problemet med traditionelle malerier er ofte, at de er unikke og dermed uerstattelige. Men med lærredstryk og plakater kan jeg reprodukcere mine værker, så de kan deles og spredes bredere ud. Dette betyder, at flere mennesker kan nyde dem, og at mine kunstværker kan finde hjem i flere forskellige omgivelser.

Processen med at omdanne et maleri til et design er ikke så enkel, som man måske skulle tro. Det kræver nøje overvejelser om størrelse, beskæring, farvekorrigering og mange andre detaljer for at sikre, at det færdige produkt bevarer sjælen og intentionen bag det oprindelige kunstværk. Men indsatsen er det hele værd. At se mine malerier omdannet til lærredstryk og plakater, som folk hænger stolt op i deres hjem, er en af de mest tilfredsstillende følelser.

Endelig har denne udvidelse af min kunst også givet mig mulighed for at eksperimentere mere. Jeg kan lege med forskellige formatstørrelser, teksturer og endda kombinere flere af mine malerier til et samlet design. Mulighederne er uendelige, og det giver mig en fornyet energi og entusiasme for mit arbejde.

I sidste ende er min kunst ikke kun et udtryk for mine egne følelser og oplevelser, men også en invitation til andre til at tage del i min verden. Ved at omdanne mine malerier til lærredstryk og plakater åbner jeg døren til en ny dimension af kunst, hvor det skabte værk ikke kun er en refleksion af kunstneren, men også en bro mellem kunstneren og betragteren.

Hvad laver jeg selv af kunst: Digital kunst

I den digitale æra er kunst ikke længere begrænset af fysiske redskaber eller lærreder. Som en digital kunstner har jeg fundet min niche i at blande klassiske kunststilarter med den nye æras uendelige muligheder. Mest fremtrædende i min portefølje er pop art og grunge, som jeg ofte kombinerer med figurative motiver og abstrakte elementer for at skabe noget unikt og iøjnefaldende.

Pop art, med dens fokus på populærkulturelle emner og dens lyse, dristige farver, har altid fascineret mig. Men i stedet for blot at kopiere denne stil har jeg valgt at tage den ind i den digitale verden. Med digitale redskaber kan jeg tage et figurativt motiv – måske en person eller et genstandsbillede – og gennem digital manipulation skabe en pop art-inspireret baggrund, der giver billedet dybde og kontrast.

Grunge-stilen, med dens rå, utilpassede æstetik, komplementerer pop art på en måde, jeg finder interessant. Hvor pop art er skinnende og poleret, bringer grunge en vis tekstur og kant til billedet. Jeg kan bruge digitale pensler til at tilføje ridser, pletter eller anden "slitage" til et ellers rent billede, hvilket giver det et slidt, jordnært præg.

Men det, der virkelig gør min kunst speciel, er de abstrakte elementer, jeg væver ind i de figurative motiver. Det kan være en pludselig strøm af digitale farver, der flyder fra en persons øje, eller skygger, der ikke følger nogen naturlig lyskilde. Disse abstraktioner forstyrrer virkelighedens grænser og tvinger betragteren til at spørge sig selv, hvad der er "ægte", og hvad der er skabt af kunstnerens fantasi.

Det smukke ved digital kunst er, at der ikke er nogen grænser. Hver gang jeg starter et nyt projekt, er jeg ikke begrænset af fysiske redskaber eller materialer. Jeg har hele spektret af farver lige ved hånden, og jeg kan zoome ind til pixel-niveau for at sikre, at alt er nøjagtigt, som jeg vil have det.

Afslutningsvis er mit arbejde som digital kunstner en fortsat udforskning af, hvad der er muligt i krydsfeltet mellem det klassiske og det moderne. Ved at blande stilarter som pop art og grunge med digitale teknikker og abstrakte elementer skaber jeg værker, der både er forankret i kunsthistorien og stræber efter at definere fremtidens æstetik.

Min egen baggrund

Det at kunne bruge kunsten som mit arbejde, og leve af det, er for mig helt fantastisk.

Egentligt var det ikke en drøm fra starten af at kunne leve af det. Jeg er uddannet indenfor markedsføring, elsker også at arbejde med det, og var godt i gang med en karriere indenfor området. I forbindelse med én af mine virksomheder havde vi det problem, at vi manglede kunstmalere, der kunne male de motiver vi havde brug for. Derfor startede jeg selv med at male, og det gik ret godt allerede fra starten af.

Og resten er historie. Igennem årene har jeg malet mere end 800 malerier.

Er du interesseret i at læse mere om mig og min abstrakte kunst, så kan du gøre det her - Art by Lønfeldt

Hvordan kan du leve af din kunst?

Hvis du maler, laver skulpturer, glaskunst eller andre kunstværker, hvordan kan du så komme til at leve af din kunst? 

For det første så drejer det sig om ligesom i alle andre erhverv, at blive god til sit håndværk. 

Det handler om at øve sig, lære redskaber, maling, medier og teknikker at kende. Finde ud af en proces hvor du bliver inspireret til dine værker, og at lære hvordan du laver en komposition. Du kan finden masser af informationer online på sociale medier og hjemmesider, og offline i bøger og på malekurser.

For det andet så skal du skabe din helt egen unikke stil. 

Der findes i dag et hav af kunstnere, som tilbyder deres kunst på sociale medier, salgsportaler og deres egne hjemmesider. Kvaliteten er ofte ikke imponerende, og stilen er som regel meget ens, set i forhold til hvad andre tilbyder. Hvis du ikke skiller dig ud, så kunderne kan se at det er dig der har skabt kunstværket, så er det i dag umuligt at slå igennem og gøre det til en levevej.

For det tredje så skal du have en plan for salg og markedsføring. 

Hvis du vil sælge via gallerier og gallerister, så kontakt dem der er relevante i forhold til de ting du laver. Og få en snak med dem om din kunst og mulighederne for at sælge dem igennem gallerierne. Det kan være en hård kamp med mange afslag, og negative bemærkninger om det du skaber. 

Hvis du vil sælge din kunst online, så kommer du ikke uden om at få en hjemmeside. Det er i dag en forudsætning for et godt onlinesalg. Du skal være klar til at bakke det op økonomisk. Det kræver et godt budget, helst i omegnen af 100.-150.000 dkk årligt. Og hvis du som minimum ikke vil bruge 50.000 dkk, så glem det. De dage hvor man kunne lave en Facebook profil og en gratis hjemmeside, og så sælge en masse produkter er fordi. Det koster i dag en masse penge at være online.
arrow-down-circle