Logo Kunst-Skolen
Michael Lønfeldt

Om Kunst Skolen

Hvem står bag Kunst Skolen? Det gør jeg, Michael Lønfeldt.

Jeg er kunstner der skaber abstrakt kunst, primært malerier, og digital kunst samt produktdesigns. Jeg har mit eget kombineret atelier og galleri, og jeg sælger 99% af min kunst online på forskellige hjemmesider. Jeg startede i 2005 og har levet af min kunst siden 2014.

Jeg har lavet den her hjemmeside, hvor nybegyndere og øvede finder råd og vejledning til, hvordan de kommer i gang med deres kunst. Eller videre hvis de allerede er i gang, men savner inspiration eller oplever en kunstnerblokade, der er svær at komme ud af.

Min egen baggrund

Det at kunne bruge kunsten som mit arbejde, og leve af det, er for mig helt fantastisk.

Egentligt var det ikke en drøm fra starten af at kunne leve af det. Jeg er uddannet indenfor markedsføring, elsker også at arbejde med det, og var godt i gang med en karriere indenfor området. I forbindelse med én af mine virksomheder havde vi det problem, at vi manglede kunstmalere, der kunne male de motiver vi havde brug for. Derfor startede jeg selv med at male, og det gik ret godt allerede fra starten af.

Og resten er historie. Igennem årene har jeg malet mere end 800 malerier.

Er du interesseret i at læse mere om mig og min abstrakte kunst, så kan du gøre det her - Art by Lønfeldt

Hvordan kan du leve af din kunst?

Hvis du maler, laver skulpturer, glaskunst eller andre kunstværker, hvordan kan du så komme til at leve af din kunst? 

For det første så drejer det sig om ligesom i alle andre erhverv, at blive god til sit håndværk. 

Det handler om at øve sig, lære redskaber, maling, medier og teknikker at kende. Finde ud af en proces hvor du bliver inspireret til dine værker, og at lære hvordan du laver en komposition. Du kan finden masser af informationer online på sociale medier og hjemmesider, og offline i bøger og på malekurser.

For det andet så skal du skabe din helt egen unikke stil. 

Der findes i dag et hav af kunstnere, som tilbyder deres kunst på sociale medier, salgsportaler og deres egne hjemmesider. Kvaliteten er ofte ikke imponerende, og stilen er som regel meget ens, set i forhold til hvad andre tilbyder. Hvis du ikke skiller dig ud, så kunderne kan se at det er dig der har skabt kunstværket, så er det i dag umuligt at slå igennem og gøre det til en levevej.

For det tredje så skal du have en plan for salg og markedsføring. 

Hvis du vil sælge via gallerier og gallerister, så kontakt dem der er relevante i forhold til de ting du laver. Og få en snak med dem om din kunst og mulighederne for at sælge dem igennem gallerierne. Det kan være en hård kamp med mange afslag, og negative bemærkninger om det du skaber. 

Hvis du vil sælge din kunst online, så kommer du ikke uden om at få en hjemmeside. Det er i dag en forudsætning for et godt onlinesalg. Du skal være klar til at bakke det op økonomisk. Det kræver et godt budget, helst i omegnen af 100.-150.000 dkk årligt. Og hvis du som minimum ikke vil bruge 50.000 dkk, så glem det. De dage hvor man kunne lave en Facebook profil og en gratis hjemmeside, og så sælge en masse produkter er fordi. Det koster i dag en masse penge at være online.
arrow-down-circle